i

Friday, March 28, 2014

2014(Gambar) Pelamin Indah Inspirasi Perkahwinan

Ok ini untuk memenuhi permintaan blogger yang rajin inbox tanya berkenaan pelamin indah 2014. ha.. rajin dia inbox page tanya.. hehe ok ayu cube tolong try carikan pelamin comel yang pasti tersergam indah di hari perkahwinanmu ya tuan puteri bride-to-be sekalian alam hehe. Ni ha.. 5 gambar pelamin indah yang ayu dapat cari dengan bantuan encik facebook dan encik google yang setia menemaniku.. 

Lawa and sireius u-olls pasti sukekannya.. Jom zass

2014 pelamin moden cantik
 pelamin ini best.. oh ya.. i love how they decorate the room terus nampak elegant and eksklusif
nampak mewah je kalau dinding putih.. one one more, dalam gambar pasti cantik kalau background putih, serius! nampak suci uolss

2014 pelamin moden cantik
this is very sweet. sebab ade sentuhan kaler hijau and nampak fresh and very modern like pelamin penggunaan item kaler putih and and gelap menimbulkan suasana love it so much! ni buat bride and groom to be yang sukakan pelamin simple yet stylish :)
2014 pelamin moden elegant

2014 pelamin putih purple
with white pelamin you will never go wrong cantik and cumil!

2014 pelamin putih pink
ni bagi cute-sweet-candy like girl hehe
yang suka love love kaler pink suka pastel colour ni haaaaa very the comel. but pastikan bakal suami setuju ye.. ha ha ha nanti dia rasa macam mat jambu pulak. but it all goes well buat groom-to-be yang sporting and always say "Demi Cintaku padamuuuuu..."

Happy married beautiful ladies. 
Happy for u xoxo~

boleh tengok entri ni jugak untuk

serta Gambar Majlis Resepsi Jovian Mandagie dan Nina .. pasti terpukau. ok adios girls <3 p="">

sharing is caring!!

Thursday, March 27, 2014

2014 Buffered Earning | Colgate SAN, Digi Project Red and Ford Fiesta


colgate SAN launch


Oh emmmm geeee lamanya tak tengok earning dari Nuffnang. he he he.. sungguh kasihan blog pinkbubblegumprincess ni. Bulan ketiga baru iklan daripada Nuffnang nak melekat. al maklumlah, tuan tanah busy . Tak sempat nak update blog pun. kikiki.. sungguh tak produktif dan tidak sihat sama sekali hehe. Tapi ayu amat bersyukur now, iklan Colgate SAN launch melekat jugak..Colgate buat promosi maximum cavity prrotection plus sugar acid neutralizer. colgate ini berupaya untuk meneutralkan asid yang oleh membahayakan gigi daripada palgue terbentuk serta menurunkan potensi gigi rosak terlalu awal. Hoho pentingnya gigi wahai kawan-kawan. just imagine gigi korang tanggal di depan alahai,, terpaksa tersenyum sumbing je selamanya..sebab nanti kena ahan dek kawan. sebelum terjadi maka harus kita hindari. Dan satu lagi gigi boleh buat someone jatuh chenta kat kita..jangan hairan bila ada yang berkata "dari gigi turun ke hati" kikikih..kalau gigi comel macam gigi Nora Danish pasti cik abang terpikat. betul lah  haaaa dah baca blog sebelum tido tu berus gigi dulu dengan ubat gigi Colgate ok.?

Digi seperti mana yang semua orang tahu, Digi is the smartest choice. Me myself pakai telco Digi, broadband Digi. sayalah pengguna Digi Abadi hohoho. Dengar- dengar Digi Project Red buat promosi unlimited internet surfing and social messaging from just RM3/week. Silalah dail *116# untuk subcribe. tapi kalau korang masih blur lagi, maksudnya penyampaian cikgu ayu ni kurang berkesan buat korang tak fasham, ha silakan click iklan tu untuk details penuh ye. memang info terbaik dari ladang ooo...Thank you Digi. 

Kereta ayu kecik. swift comel saje saiznya nak bawa muatan memang susah ar.. apa kata tengok kereta ni Ford Fiesta phase 2. amacam? hohoho.. dengar-dengar have low monthly installment from RM568, ade cash rebate lagi. and kalau nak tahu details lebih lanjut dan tengok keseksian Ford Fiesta phase 2 sila click iklan Ford Fiesta tu ye. pasti dapat info yang korang nak. entah-entah lekat and beli satu .. wahh mantap!


sharing is caring!!

Tuesday, March 25, 2014

25 March 2014 - MH370 | Deepest condolence


MH370 25 march 2014

Sekuat mana pun hati mengharapkan miracles to happen, mengharapkan MH370 kembali namun perancangan Allah S.W.T adalah sebaik-baik perancangan. Tiada siapa mampu menolaknya ..sincere condolences to all families who have lost. Takziah to the family of MH370 and Al-Fatihah for the muslim passengers , may their souls be placed among the righteous and RIP for the non muslim passengers. It is heartbreaking that it had to end this way but this is life. :'( 

this is really heartbreaking, tak terhenti ari mata membaca.. how does she feels inside. she's just a strong wife. :'(


p/s: Tiada apalah jua kuasa kita sebagai makhluk, doakan yang terbaik untuk mereka di sana...






sharing is caring!!

Monday, March 24, 2014

How can i say "I do not love teaching"?

Ok Monday Blues no more untuk hari ini yeay! and ayu berehat sebentar dari my busy life. Jadi teacher sangat sangat busy okeh (sebab nyata ayu hanya mampu buat 12 entri sahaja dalam first semester ini), pergi sekolah pagi, balik pulak petang..fikir dua tiga kali bagi yang nak kahwin cikgu ha ha ha. sebab cikgu ayu pun pikir dua tiga kali ni pasal nak kahwin. nanti entah mana pergi laki, mana pergi bini, anak tak terurus rumah jadi macam kapal karam. hoho suprisingly, i really not ready for that, :') 

Yeay, entri dapat dibuat. sekarang cuti seminggu. ok back to the main topic. How can I say "I do not Love teaching?" see and read by yourself . i received this message on 20th March 2014 last thursday from most excellent student in SMK Lake, Elissa Cresenta who got 8A+ 1A .


see? how busy I am? budak message 11.22am sampai hati cikgu baru reply 1 jam 27 minit lewat. Letih dan lapar tiba-tiba hilang lepas baca message seperti ini dari seorang anak murid. terharu gila, she's just down to earth person..patut pun result gempak. cikgu redha atas segala ilmu yang cikgu ajar k elissa :') kenapa saya suka jadi cikgu? sebab i love to inspire people untuk jadi lebih berjaya dari what I have now. Kalau ayu xdapat nak jadi doctor I want my children at least one of them jadi doctor and orang besar-besar. Kenapa stated my children? sebab i was their former form teacher. I'm happy dengar elissa got 8A+ 1A, Denver got 8A 1B, Elvie got 6A3B..and i'm proud others yang result terbaik telah dicapai untuk masa depan kelak. Eventhough ada yang mungkin tidak dapat result yang memberangsangkan please don't lose hope. Result SPM is not everything, anda masih muda. masih ada banyak ruang untuk memperbaiki diri asalkan usaha berterusan, suka belajar, have determination to reach your own potential..you will succeed. I hope i can inspire people untuk menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat :) Aww i love my children so much ..InshaAllah semua akan menjadi orang yang berjaya in their own way amiin.



they are so gila-gila u know

mana cikgu mana student? :p


With Ignatius. I want my own child (nanti Lol) have a leadership skill like him.
 I adore this quality from him. how he talk...you will be amazed. 
Owh i always called him YB-to-be :)

here is the best students, Denver and Elvie. I hope Denver akan keluar dari his comfort zone and improvise on his soft-skills in future. And for Elvie i pray for the best. She is hardworking and deserved to get good results

others? i juz looove them mucho! they brought happiness to my life within 2 years being with them.

here you go .. me, denver and elissa.

Tq for the memories all of you made in my life. I really miss every second while
teaching all of u.. do keep in touch.. how can i say "I do not love Teaching"? 

I would never say that.



sharing is caring!!

Monday, March 17, 2014

MH370 I Fitnah berleluasa.


Dah 9 hari pesawat MH370 hilang tanpa jejak. Setiap hari kita dihidangkan dengan pelbagai spekulasi. Facebook's new feeds rasanya tidak pernah kering dengan spekulasi kehilangan pesawat MH370. Sedarkah kita diambang dunia dengan fitnah berleluasa . Facebook merupakan medium fitnah yang paling berkesan . Boleh baca spekulasi yang dikeluarkan, jangan percaya seratus peratus dan kena kaji. Jangan disebabkan nak popular di facebook, atau ingin menjadi penyampai berita yang paling awal baru je baca header dah post atau share. Have u ever imagine the news dibaca oleh ahli keluarga mangsa? Can you imagine how is their feeling? jagalah hati dan perasaan mereka. Berat mata memandang berat lagi bahu dorang memikul. Kita sebagai manusia biasa, tenaga amat terhad. Kalau kita tak dapat bantu, please jangan kusutkan lagi keadaan. Bak kata Tun Dr Mahathir "Tak Tweet tak bermakna tak peduli"
Kalau tak boleh cakap perkara yang lebih baik, elok diam dari kondem sana sini. Apa-apapun, berbaliklah kepada fitrah alam. Berdoalah. Doa adalah senjata mukmin. InshaAllah kebenaran akan terungkai jua. Pray for MH370. Amiin




p/s: yes, undeniable otak ligat berfikir ke mana lah perginya pesawat MH370 ini
tapi peliharah diri anda dari fitnah dajjal 


sharing is caring!!

Saturday, March 8, 2014

Well said Pak Aji Saiful Nang!

Jika benar

"Kesetiaan wanita diuji saat lelaki tidak punya apa-apa
Kesetiaan Lelaki diuji saat dia memiliki segalanya"


Tertarik dengan penulisan Saiful Nang. Well said pak aji. terhibur baca part perenggan last sekali..haha..You all kena baca ok. i'm just totally agree with him




Personally we are humans. and we always take things for granted. Yang sentiasa hendakkan yang lebih baik, lebih cantik, lebih hebat, lebih semuanya. semuanya perfect, padahal kita kekadang lupa tiada seorang pun daripada kita yang sempurna. Kadang-kadang kita telah mempunyai yang terbaik yang berada di sisi, mungkin mempunyai 80% ciri yang kita inginkan daripada pasangan. Namun kita merasakan kurangnya 20% lagi ciri yang kita idamkan dalam diri pasangan. Maka syaitan pun membisikkan hati, jiwa serta nafsu untuk mencari yang 20% yang kurang pada yang lain, mula menggapai impian alangkah indahnya jika saya mendapatkan yang lebih cantik, yang lebih seksi, yang suaranya lebih menggoda, yang bodynya macam model runaway segala.. sampaikan anda lupa pada si isteri yang memiliki 80% ciri yang sudah melengkapi hidup anda. Janganlah disebabkan 20% yang tiada, anda hilang yang 80% begitu sahaja. Sometimes kita mudah alpa, kadang kadang hati cepat tersuka, kadang-kadang hati goyah juga.. But please be right back on the track . Semuanya bermula dengan hati. kalau nak semua boleh jadi. 

-goodnight. 



sharing is caring!!