i

Saturday, October 26, 2013

(11Foto)Diana Amir kahwin | aww Cantiknya! Subhanallah

Tak habis lagi nak tengok gambar perkahwinan Diana Amir dan pasangannya, Habib Bullah. Memang Manis and sweet je Diana memakai baju nikah warna pink soft ni. Pastinya ramai yang terpaut hati sewaktu melihat gambar Diana kan..setiap gambar pasti korang cakap.. "alaa sweet nya" cantiknya gambar Diana Amir kahwin! Sangat teruja tengok gambar kahwin Diana Amir dan Habib Bullah yang diambil oleh fotografer rasmi, Samsultahir fotografi atau facebook Samsultahir Kaseh ni. I think they did a wonderful job. Gambar Diana Amir kahwin are super gorjess, angle cantik, jelas and have great compo! love love it. So siapa nak kahwin tu boleh lah jenguk-jenguk pakej fotografi perkahwinan yang dia sediakan k. Takyah banyak cerita jum kita layan 11 Gambar perkahwinan Diana Amir dan Habib Bullah yang bertemakan 'crystal garden'. Memang cantik..meleleh air hidung..hehe

tudung nikah diana amir
cantiknya baju nikah diana amir

perkahwinan diana amir

gambar kahwin diana amir
beautiful bride

gambar akad nikah diana amir
Memang sepadan
Bagai pinang dibelah dua

gambar diana amir kahwin


gambar diana amir kahwin
cantik pelamin Diana amir ni..simple but looks high class

diana amir kahwin

baju nikah diana amir

perkahwinan diana amir

perkahwinan diana amir dan habib
cantiknya pasangan ini.. 

baju nikah diana amir

Beautiful solemnization pictures from Samsultahir Kaseh

Teruja tak teruja tengok 11 Gambar perkahwinan Diana Amir? terus feeling-feeling nak kahwin jugak khennn nak pakai baju cantik-cantik, mekap cantik-cantik, gambar cantik-cantik..ok simptom penyakit ini akan berlarutan selama dua hari. sila dapatkan rawatan dengan segera, jika tidak dikhuatiri akan membahayakan jiwa raga. pesanan ringkas dari Dr. ayu.. :)


Juga menarik:





sharing is caring!!

Friday, October 25, 2013

(5 Foto)Gambar kahwin Diana Amir | Barakallah. . :)


Alhamdulillah dengan sekali lafaz Diana Amir sah bergelar isteri kepada Habib. Majlis akad nikah Diana Amir dan pasangannya Mohd Habib Bullah yang telah dilangsungkan di Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin Putrajaya, 25 Oktober 2013 tepat jam 9.30 malam tadi. Cantiknya Diana Amir dengan persalinan busana indah baju akad nikah putih pink. Dengar-dengar, hantaran Diana Amir ni mudah je, berupa sebentuk cincin dan senaskah Al-Quran..wow! ni baru bestt! like like.. hehe.. Jum sama-sama kita layan (5Foto)Gambar Kahwin Diana Amir dan Habib, suaminya kini.. :)

gambar kawin diana amir

cantiknya baju akad nikah Diana Amir ni, 
anggun sungguh dalam baju akad nikah pink tu..


Baju nikah diana amir

beautiful bride...cantik bunga tangan pengantin

Diana amir nikah
Sesungguhnya pasangan Diana Amir dan Habib, sama cantik sama padan. 
sorang jelita sorang hemsem! aww ohsem


veil nikah diana amir tudung nikah
Veil nikah Diana Amir pink dari ezuanismail. Gila georgeous nyaaa!!! 

akad nikah diana amir

Semoga pasangan Diana Amir dan Habib Bullah sentiasa dilimpahi kebahagiaan di dunia dan akhirat. Semoga hubungan yang terjalin akan kekal selamanya hingga ke Jannah :)

p/s: Suka tengok gambar nikah Diana Amir..so comel, ayu, cantik, don't know how to tell lah!


nak add up satu gambar lain dari tajuk entri boleh tak??

Gambar Irma Hasmie terbaru... Subhanallah..cantiknya Ciptaan-Nya :3
manis berseri-seri... boleh cair ayu tengok..


Juga menarik:


pic courtesy





sharing is caring!!

Thursday, October 24, 2013

(5 Gambar Pre-Wedding) Che ta di London : Georgeous!

 Bertuahnya Che Ta. Foto Pre-wedding di ambil di Kota London You olls. Semua gambar Pre-wedding che Ta cantik- cantik. Oh by the way pre-wedding Che Ta atau Rozita Che Wan di ambil oleh fotografer terkenal Annas Easkey. Gila cantik, terserlah kecantikan Che Ta. Oh my Gucci, she looks fabulous! Jum layan 5 Gambar Pre-wedding Che Ta di Kota London..

Gambar Che Ta terbaru
Seksinya Che Ta, melentik you!


5 gambar Pre-wedding Che Ta di London
Cantiknya pemandangan di sini, ayu rasa nak baring je dekat lantai berdaunan kuning, hijau dan merah tu..huhu..bilalah agaknya akan menjejaki bumi London, she's so Lucky!

Gamba Rozita Che Wan Che Ta terkini
Memang primadona Che Ta..look like high class lady :)

Gambar Rozita Che Wan seksi
Duduk biasa-biasa pun nampak anggun dan georgeous Che Ta ni..

Rozita Che Wan terbaru
Mata ayu tengok jenama beg kikikih..

p/s: Fuhhh, Che Ta masih bergetah bak anak dara. Mantap asetnya..ngee, owh ya ni kan gambar Pre-wedding tertanya-tanya jugak mana perginya hero malaya, Zain Saidin? hehe..nak tengok gambar Pre-wedding Rozita Che Wan dan Zain Saidin sama-sama...









sharing is caring!!

Wednesday, October 23, 2013

(Resepi) Puding Karamel mudah dan senang - tanpa telur tau!

Assalamualaikum w.r.t eceheceh baik je malam ni. Back to track. . welcome again :) Ok my mum suka sangat puding karamel. Dulu time raya my little sister buat puding karamel yang kurang menjadi. well eksyen sangat kan..buat tak reti nak tengok or study resepi dulu. Main bantai je, ngehngehngeh sampai lupa letak vanilla essence. Nah, puding karamel berbau telur, amik ko! hehe ampun adikku! kihkihkih, So bagi sesiapa yang sukakan puding karamel tapi tak suka berbau telur, ini alternatif anda. (Resepi) Puding Karamel tanpa telur, ianya senang, ianya mudah...berbaloi-baloi. Thanks to blogger cantik Fatin Liyana atas share resepi ini. Love it to the max.


Bahan-bahan untuk sos karamel bagi puding
  • 2 senduk gula
  • 1/4 cawan air


Bahan-bahan yang diperlukan untuk Puding
  • 1 tin susu cair
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • 3 sudu besar tepung jagung
  • 2 sudu besar tepung kastard
  • 1 sudu kecil vanilla essence
  • 1 bungkus agar-agar instant (yang 10 g tu)
  • 3 1/2 cawan air

Cara-caranya:
Mula-mula kita buat sos karamel dulu k.
1. Masak gula pasir sehingga cair dan berwarna keperang-perangan. Pastikan anda menggunakan pan dan api perlahan.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit, kacau sehingga rata.
3. tutupkan api
4. Tuangkan sos karamel dalam bekas puding


Seterusnya cara untuk menyediakan puding pulak.
1. Tepung jagung, tepung kastard dicampur dalam satu mangkuk. Tambah sedikit air dan kacau hingga larut. Tapis supaya tidak berketul-ketul.
2. Masukkan bancuhan tadi ke dalam periuk. Masukkan tepung agar-agar instant dan air. Masak menggunakan api perlahan sehingga mendidih.
3. Bila dah mendidih, masukkan susu cair, susu pekat manis dan vanilla essence. Kacau sehingga rata.
4. Tuangkan puding ke dalam bekas puding yang berisi sos karamel yang tadi.
5. Biarkan sejuk seketika sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk. Siap!

OK makan dalam puding karamel sejuk-sejuk memang heaven! Sedi dinikmati bersam yang tersayang :)

(resepi) puding karamel mudah dan senang

p/s: jangan pernah kau "judge the book by its cover". ha ha ha ....



sharing is caring!!

Monday, October 21, 2013

BE Nuffnang 22 & 23 | Guess Jeans x ANTM

Alhamdulillah, BE Nuffnang dapat lagi. Kali ini dari Guess Jeans x ANTM. Thank you Levis Jeans. Feeling awesome..hehe. whoaaa bagi peminat-peminat fashion sekarang Levis Jeans active buat roadshow bila Levis Revel telah diperkenalkan. Levis merupakan denim wear yang sesuai dan cantik buat gadis serta semua perempuan di semua peringkat umur. Pasti you will flaunt your beauty in it. Memang nampak elegant tak kira size petite, chubby, slim. Ini Pasti!!

levis jeans ANTM

BE nuffnang jana duit dengan blogging

BE dari Guess Jeans ni baru-baru je minggu lepas, baru tertengok earning. Thanks Nuffnang for the CPUV campaigns sebab terdahulu dapat BE dari Chipsmore, Olay dJS dan University of London masih running lagi dalam blog. So rajin-rajinlah klik iklan untuk mendapat keterangan lanjut promosi dari mereka k.

Baru je haritu dapat hadiah wallet GUESS dari my mum. Hadiah sempena dia naik pangkat katanya..seronoknya nya kalau dapat Levis Jeans Free jugak kan.. 
levis review

levis wallet 2013

p/s; oh ya buat fans levis di Kuching Sarawak, Levis Revelakan buat  roadshow pada 18 hingga 20 Oktober 2013 bertempat di Spring Mall, Kuching. Ramai-ramai datang nanti yer, boleh tengok apa yang di offer :)


sharing is caring!!

Saturday, October 19, 2013

(6 GAMBAR)ZARA ZYA | heroin Love You Mr. Arrogant

Pastinya ramai gadis layan tengok Drama Love You Mr. Arrogant, slot Akasia di TV3. Sebuah komedi romentik yang pastiknya membuatkan penonton senyum sumbing dan tercuit hati tengok watak Zara dan Irham. Sweet couple gitu. Sebuah drama adaptasi novel yang sangat best! And Komen positif daripada peminat novel tegar, Novel Love You Mr. Arrogant ni best giler. Sampaikan banyak kedai dah kebisan stok Novel ini. Wah betapa hebat penangan drama ni khenn. Terdahulu heroin Setia Hujung Nyawa, Nelydia Senrose agak menempa nama di hati peminat, tapi sekarang giliran Zara Zya heroin Love You Mr. Arrogant pulak. Ok ayu tengok dari episod 1 Love You Mr. Arrogant lagi. Jum berkenalan dengan heroin drama ini iaitu Zara Zya, si cantik jelita manis sweet ni..

Biodata Zara Zya
Nama penuh: Zainurul Razia Bte Mohd Zainuddin
Nama Komersial: Zara Zya
Umur: 28 tahun
Tarikh Lahir: 22 Oktober 1985
tinggi: 153 cm
berat: 42 kg

Jum layan (6 gambar) Zara Zya heroin Love You Mr. Arrogant
suka sangat tengok Zara Zya bertudung
gambar zara zya bertudung
suka tengok Zara Zya bertudung, comel and sweet je

Gambar zara zya heroin

baca novel love you mr. arrogant
gambar terbaru zara zya

biodata zara zya heroin love you mr arrogant
mungkin kita terfikir kenapa Anzalna tak jadi heroin padahal dia lagi popular. Tapi after tengok Drama Love You Mr. Arrogant ni episod demi episod baru kita tau..kena Zara Zya jadi heroin. dia ada aura nya yang tersendiri, agak cheeky sedikit and berjaya membawa wata zara dengan baik. (but anzalna is nice too okay :))

gambar love you mr arrogant
suka zara dan irham

tonton drama love you mr arrogant
layan semua Gambar Love You Mr Arrogant kan?
so setiap isnin hingga khamis petang maka melekatlah di depan tv.. dating dengan Drama Love You Mr Arrogant ni :)




sharing is caring!!

Friday, October 18, 2013

Jubah cotton murah RM90 Free Postage. Aum!!

Jubah adalah antara koleksi menarik bagi fesyen muslimah. Simple and applicable untuk majlis dan suasana casual. boleh dipakai untuk jalan-jalan malah ke tempat kerja sekali pun. Penggunaannya simple menjadikan anak gadis cantik dan tampak ayu. Jum lihat koleksi terkini Jubah cotton dari Iprincess boutique. Apa yang menarik adalah harga yang ditawarkan untuk jubah ini murah iaitu RM90 Free Postage. Untuk pengetahuan jubah adalah ready stock. Pelbagai pilihan warna jubah cotton yang boleh dimiliki. Jum layan gambar Jubah cotton Murah ni jom!



\



Ada banyak lagi pilihan warna anda boleh tengok di Jubah murah online
Mana lagi nak cari Jubah cotton murah RM90 Free Postage?

Untuk pelbagai pilihan baju kurung cotton, jubah denim, Baju kurung peplum, baju kurung lace, Jubah abaya, Dress muslimah, Maxi dress, dan blouse muslimah 


Juga menarik:






sharing is caring!!

Thursday, October 17, 2013

Aaaaaa Comelnya!! | Gambar anak aeril zefril dan Wawa Zainal

Dalam entri terdahulu Aeril Zefril dan Wawa Zainal akui sudah bernikah. Pelbagai respons dari peminat Aeril dan Wawa sendiri, malah ada comment dari uninvited judges.. ada pro dan ada kontra. Well it's reality in life. Ada orang suka kita and yet ada orang tak suka kita. Kita pun sama, right? Tak? You tipu! haaa... And we are here not born to pleased everybody, kalau fikirkan apa pandangan orang tentang kita, yes, serabut kepala. So pada ayu, biarlah kisah perkahwinan aeril zefril dan Wawa Zainal tersimpan rapi buat pengetahuan mereka sendiri, siapa kita untuk mengorek rahsia, mengadili, malah menghukum mereka padahal kita juga tidak sempurna. Apa yang penting kita doakan mereka bahagia dunia akhirat dan bahagia dalam melayari bahtera perkahwinan. Oh ya, bahagia dengan si comel ini..Aeril dan Wawa zainal mula berani berkongsi gambar si comel ini. Pastinya ramai di antara kita ingin melihat gambar anak Aeril Zefril dan Wawa Zainal, dua-dua hemsem dan cantik. Memang comel kan? Jum sama-sama kita layan gambar anak Aeril dan Wawa....


gambar anak aeril dan wawa zainal
comelnya anak Wawa dan aeril

gambar anak wawa dan aeril zefril
ieee tiutnyaaaa...
comel betul jari baby ni. 

pic courtesy: instagram Wawa Zainal 


sharing is caring!!

Tuesday, October 15, 2013

Budak ni memang bikin gua panas! Apa ni?



Ni gua marah marah sangat ni. apa motif lah budak ni. Pakai gambar gua untuk facebook account dia. Adakah disebabkan budak ni kurang kasih sayang? suka melayan lelaki gersang? atau adakah dia lelaki yang gila, sex maniac? Ohemmmgee please jauhkan keburukan dariku. Janganlah budak ni gila buat benda tak senonoh menyebabkan gua kena tempiasnya satu hari nanti, i mean kena sumpah seranah orang hue. Haish gila, gua dah message baik-baik remove pic profile tu takut mengundang kekeliruan dia ignore. Gua add account dia. Dia ignore. Akhirnya gua di block. Silaka betul. Eh boleh ka menyumpah sekejap di hari baik bulan baik ini? uwaaa rosak identiti gua sebagai gadis sopan tidak melayan lelaki pun, yang tidak rajin pun nak chat dengan lelaki malah melayan inbox saying "hi dah makan ke. u sihat?" Bukan sombong, tetapi perempuan lebih baik jika menyombong untuk menjaga maruah nya. right girls? Please how to report this. How am I gonna react with this kind of problem? 




For real, this is scary thing for me. Gila budak ni. tak ada kerja betul banyak masa kot..I am no Wawa Zainal, Neelofa, I am no Leuniey, I'm not popular even i am not a popular blogger. Picisan cuma..huhu. apa salah gua? Huaaaaaaaaa....stress jiwa, budak ni Memang bikin gua panas..btw, gambar terkini paling atas tu hasil ikhsan dari kawan gua yang jadi mata-mata hue seb baik dia approve. siap la ko budak!


p/s: oh ya dikesempatan ini ayu nak ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha semua. :)






sharing is caring!!

Sunday, October 13, 2013

3 Gambar terkini Leuniey Natasha baby bump! Giler comel

I'm her big fan. I'm her big fan. hehe. Sejak dia belum mengenakan hijab lagi ayu stalk Instagram Leuniey Natasha I love her. Kulit cantik. serius cantik. putih melepak, bersih, licin, suci tanpa noda. Tambah lagi cantik bila Leuniey Natasha dengan baby bump nya. aww nampak comel. seri ibu mengandung. Cute betul mak buyung sorang ni. Jum layan 3 Gambar terkini Leuniey Natasha baby bump! Giler comel u'olls.

gambar baby bump leuniey natasha
memang stylista Leuniey ni, even berhijab she still look very gorjes to me.


baby bump leuniey
comel sungguh mak buyung ni. tak sabar nak tengok gambar baby Leuniey dan apex nanti.
Macam baby girl jek..

gambar baby bump leuniey natasha dan apex kfcm
aww comelnya baby bump Leuniey ..aura ibu mengandung.

leuniey natasha
nak jugak tepek gambar Leuniey Natasha terkini. comey betul isteri apex.

pic courtesy from Instagram Leuniey Natasha




sharing is caring!!

Saturday, October 12, 2013

Aeril zefril dan Wawa Zainal akhirnya akui sudah bernikah | Happy for them.

gambar kahwin aeril zefril dan wawa zainal
ni ke gambar kahwin aeril zefril dan wawa zainal ?

aeril dan wawa zainal gosip

At last, kebenaran terungkai jua. Akhirnya aeril zefril dan Wawa zainal mengaku mereka telah berkahwin Februari lalu. Aeril dan Wawa terpaksa merahsiakan perkahwinan mereka atas dasar menghormati kontrak Wawa dengan pihak pengurusannya, MIG. Pasangan cantik dan hemsem ini telah dikhabarkan baru menerima cahaya mata dan diberi nama Ahmad Fakharuddin Attar. Awww teringin nak tengok gambar anak Aeril Zefril dan Wawa Zainal ni. Pasti comel macam mummy nya yang berlesung pipit dan macho macam ayahnya kan kan kan? I'm very happy for this couple. Perkara yang baik tak patut dirahsiakan :)

gambar anak aeril dan wawa zainal
tengok gambar wawa zainal cantik macam bidadari, teringin sangat nak tengok gambar anak wawa zainal dan aeril zefril.


gambar anak wawa zainal
memang sama cantik sama padan wawa dan aeril. perfecto!

bagi yang nak tahu lebih lanjut biodata Wawa Zainal boleh







sharing is caring!!