i

Sunday, April 28, 2013

Hsuan hsuan Facebook account : Serious comel!!

Gila comel budak ni...dah la kulit putih melepak, pipi gebu.. pakai spek ala-ala korea..cute seh! First time tengok gambar dia dalam facebook terus terinat anime arale dalam cartoon dr slump! reaaly looks so alike arale kan..? dengan spec mata, wig rambut hahaha cute betul. Her photo going to be viral in facebook beberapa harini, sampai ramai letak gambar dia jadi default picture pada account and mengaku hsuan hsuan anak masing-masing hewhewhew. So godek punya godek dah terjumpa Hsuan hsuan facebook account.. alahai comelnya gambar-gambar dia..mak dia pun lawa muda bergaya that's why la banyak gambar dia dengan accessories ni..tetiba rasa nak ada anak jugak supaya dapat main fesyen-fesyen and hias macam anak patung kann..kelasss :p dah jom layan 10 gambar Hsuan Hsuan yang comel tahap gaban ini... layan..

budak korea cermin mata comel


alololo cutenya geram nak gigit!


alolo ni la menyebabkan eksited sekejap nak kawin ni.. haha




look like arale dr slump kan? haha

   



memang popular baby ni..sebab baru je daftar facebook account on 23 April 2013 yang lepas,, dalam masa 5 hari je sudah ada 208 k yang like...gila punya famous budak kecik ni..hehe...boleh tengok banyak lagi gambar Hsuan hsuan di official facebook dia sisni,, Hsuan Hsuan facebook... ramai-ramai like jom,...cuteee geram!

p/s: untung anak-anak zaman sekarang, mak ayah ada kamera and pandai edit gambar anak-anak lagi..so ada la kenangan comel time kecik kan.. :)



sharing is caring!!

Friday, April 26, 2013

5 Blogger famous Malaysia yang tidak sombong

Siapalah kita cuma blogger picisan entah orang kenal or tidak, namun bila at suddenly blogger famous, popular singgah and drop even just one comments hati pun berbunga-bunga gembira. at least oh dia singgah jugak ke blog usangku ini hehe...so, kita pun salute dengan sikap down to earth blogger tersebut, yang mesra alam itew.. maka dengan selalulah akan stop by and baca entri blog mereka... hehe...
so menurut list ayu, 5 blogger famous Malaysia ( meaning that sebut jer mesti orang kenal) yang tidak sombong itu adalah: 


Wah Namee Roslan singgah blog dan comment di dua entri oh..siapalah ayu. tergerak hatinya nak singgah and baca enti hehe..i love her, i always read her blog, but then dia datang and drop some somments. siapa tak hepi? she's so mesra alam, so voted for her! ayu kasi printscreen satu jer cukup lah ok.. :)


Siapa tak kenal Ben Ashaari. Blogger otai, ramai followers. Namun dia blogger yang mesra alam, its touch my heart.. beliau follow my blog and pernah beberapa kali reply tweet ayu..hohoho tiada pilih bulu pun..so Ben Ashaari blogger lelaki yang famous dan tidak sombong! nice


Blogger kid is so inspiring. baik and layan jer blogger baru like me and even datang balik and tinggalkan komen kat blog. that's why ramai yang suka kat dia kut..and kalau kita drop comment kat blog dia pun dia reply..buat kita homat kat dia..tak sombong dia nih, comment pun kelakar.. :)


Ratu SEO blog, anastasyea pun tidak sombong..suka share ilmu blogging dengan bloggers baru and beliau pun singgah blog pinkbubblegumprincess.. hehe baik orangnya, mesra alam..salute her lah!


Blogger yang disenangi, blog yang bermanfaat kalau dibaca, memberikan info-info untuk blogger baru, mengajar tentang selok-belok dunia bloggers. Blog HH pun pernah singgah and drop comment..tabik spring lah! and thank you so much sebab singgah.. :)


so inilah 5 bloggers yang famous Malaysia yang tidak sombong tidak lokek ilmu dan mesra alam semuanya. mereka takda rasa tinggi diri and really down to earth..thank you so much sebab singgah..singgahlah lagi hehe..to all readers, korang pun sama..i really appreciate it kehadiran korang ke blog ini..walaupun hanya sebagai silent readers pun cukup memadai..gud nite, publish! :)



terjah sekali entri ini:




sharing is caring!!

Thursday, April 25, 2013

Libresse and Project Pop pop | CPUV Nuffnang 4 dan 5



Bila saat hidup busy dengan kerja dan rutin harian, blog inilah lah menjadi tempat meluah perasaan, tempat menyuarakan pendapat, tempat meningkatkan potensi diri, tempat membuka mata dan pemikiran agar tidak berada di tahap jumud dan ditakuk yang sama. Melalui blog i get many positive things, jana duit tu hanyalah sebagai  perangsang atau boleh dikatakan hadiah kecil untuk diri sendiri. Semuanya berbalik kepada niat asal. Thank you to Nuffnang sekarang ada dua CPUV metered earning datang melekat di blog pinkbubblegumprincess iaitu Libresse Salute Her IMV and Project Breeze Pop pop. Baru berpeluang menjenguk Nuffnang account, nampak betul ayu busy dengan my working life, maybe dapat Anugerah Pekerja Cemerlang tahun ni! ahahaha gurau je ok .. thanks pada semua readers yang datang singgah jenguk-jenguk and i truly appreciate for those who drop some comments dalam entry blog..love love and muax! 

p/s: i really don't have any tips untuk dapat CPUV metered earning dari Nuffnang, takde pattern yang boleh buat kita dapat tahu bila iklan nak melekat kat dinding blog, bila dia nak datang maka dia datang semuanya bergantung kepada rezeki masing-masing..or do you have any idea bloggers? 

sharing is caring!!

Wednesday, April 24, 2013

Wordless Wednesday : Nora danish yang cool and hot!



senyum tak perlu kata apa-apa..




sharing is caring!!

Tuesday, April 23, 2013

Collagen Lifting Skin Renewal Masks from Cathyjoy.com

wah what a busy week. dah dua minggu berturut-turut pergi camping bawak budak bertanding. and good news is..I'm four shades darker! ya happy news dalam hati nangis uwaaa... cuaca panas betul and makanya wajah gua telah dinodai cis! oke time untuk mengembalikan skin yang glowing berseri, maklumlah dah gelap ni muka macam tak  mandi walaupun baru mandi, sedih sedih.. huhu..Special thanks to Cathy Joy sebab telah menghadiahkan Collagen Lifting Skin renewal mask to me.. yeay! at least boleh renew skin and i'm one step closer untuk mengembalikan tona wajah seperti dulu...

very nice packaging, very calming when put on your face..that masks have nice scents..then bolehlah melenakan diri, rileks..



memang fresh and skin looks smoother after cuci muka, ideal untuk pampering and having time for yourself. With beautiful smells dekat masks and skin feels soft, so this Collagen Lifting Skin Renewal Masks is adviseable..harga pun berpatutan rm9.90 only..lets try it out! jom ramai-ramai singgah cathyjoy here..pelbagai pilihan skincare and makeup korea yang dijual..dan mereka menawarkan free shipping untuk sesiapa yang purchase above rm50! wow..cer jenguk now.. :)


P/s: pesanan khidmat masyarakat is brought to you by pinkbubblegumprincess.blogspot.com






sharing is caring!!

Monday, April 15, 2013

Cara kebah demam : Petua tradisional

Lamanya ayu tak update belog. rasanya nak dekat dua minggu. huhu. rindunya kat blog pinkbubblegumprincess ku ini..tuan tanah tak sihat, demam dan batuk teruk..alahai sakitnya time tu. mc satu hari, then pergi camping seminggu. Gula-gula Fisherman's friend menjadi teman kepada tekak ku yang gatal ini. . hoho sungguh mencabar keimanan time tu.. but now i'm back. sihat and alive, yeah!

time demam baru nak menghargai betapa nikmatnya sewaktu tubuh badan sihat. bila nikmat sihat ditarik balik, nak buat apa pun tak boleh, wajah pun nampak hilang seri, senyum dalam kesakitan. huhu. otak hanya fokus nak cepat kebah demam, nak cepat sihat. so, now ayu nak kongsikan cara kebah demam dengan cepat, petua tradisional, takyah makan ubat pahit segala, hehe. psst yang degil makan ubat tu ayu lah orang nya hihihi...so yang ini petua demam baik punya..

cara kebah demam cara tradisional.
Ambil beberapa helai pucuk dan daun muda bunga raya, ramas-ramas di dalam bekas yang berisi air. Ambil sebiji bawang merah tunggal (nak yang satu tu je ok ), ketuk dengan lesung dan campurkan ke dalam bekas air yang tadi dan ramas sehingga sebatian kelihatan agak berlendir. Seterusnya, sapukan pada ubun-ubun dan menjaram seluruh kepala. Biarkan air itu kering sendiri. Buat berulang kali sehingga suhu badan yang panas mulai reda.



p/s: kadang-kadang petua orang dulu-dulu berkesan, warisan lama jangan ditinggalkan.,.hehe jaga diri memandangkan cuaca sekarang tak menentu, kejap panas kejap hujan.. selamat mencuba ubat demam petua tradisional semua.. :)






sharing is caring!!

Wednesday, April 3, 2013

Aww Fazura dan Jericho Rosales - Perfecto!

Always his secret admirer since i'm form two (ingat lagi tak zaman drama Pangako Sayo dulu-dulu, back in year 2000 rasanya..aduhai feeling habiss, nangis boleh simpan satu baldi airmata time tu haha. Still tak berubah Jericho Rosales kan? Fazura jangan kata lah...always be the number in my heart, i'm proud to admit that i am her biggest fan...giler lawa!! perfect combination lah, asal producer tak nak buat joint venture buat filem ke untuk dorang hihik..kot-kot meletops! nak jumpa Jericho Rosales (tampan dihatiku haha.. alaa biasala imaginary boyfriend, mak suka verangan sket..I'm happy by looking at this georgeous picture of Faz and Jericho..memang Jawdroping! don't cha think so?



sharing is caring!!