i

Sunday, July 29, 2012

anak kurang selera makan? kawaii food solutionnya!!

aww ayu pun teruja tengok food like this,,
u can just imagine your kids!! mesti lagi excited nak makan..
kalau yang kurang selera makan u can just try this out..
makanan colorful dengan lobak kaler oren, tomato merah, nasi, telur kuning, sayur hijau...
hmmm i gerenti dorang suka!!

lagi-lagi makanan tu ada character cartoon yang comel like 
Hello Kitty, Angry Birds, Pikachu,Penguin, Owl, Panda dll..

jum try tengok how to the kawaii food ideas..

sentuhan ibu dengan kasih sayang buat makanan comel-comel aww..so cute!

ada panda lagi..ala comey2..i want to make kawaii bento box like this too to my kids!!
when ah?? heee


aww...can't wait for the time..making this cute food too my child lol!


aww Angry Birds food..so cute rite?

 how creative...i loveee it

nice awww....suka2...comel utk bekalan anak2 pergi sekolah kan?

erm,, breakfast is the most important meal during the day..
it provides energy to your kids,, so please spend some time time..
and be the most coolest mother among your child's frenz mom..heee..


p/s: bila la agaknya ada Ayu Junior eh?? teheee... :p






sharing is caring!!

Friday, July 27, 2012

Gambar lucu: pesanan buat Mat-Mat Rempit


Gambar lucu mat rempit


hahhaha pasrah betul doa ibu Mat Rempit tu..tak tahan nak gelak..
patut pun berpeloh-peloh si Mat Rempit dengar doa si ibu...
doa ibu mudah makbul kan...hahaha


makanya,, berhentilah merempit..sudah-sudahlah tu
memang cool buat aksi Superman, aksi ape lagi?? oh tu je sy tau hihi
tapi yang tak coolnye bila patah kaki, patah tangan, tulung rusuk, kalau meninggal takpe,
kalau lumpuh sepanjang hayat?? nak ker?
memang itu dugaan..
tapi semuanya pilihan dari diri kita sendiri..
nak mencegah atau buat jer..janji cool depan kawan-kawan and girlprenn..

yer tak??


p/s; selamat pagi semuaaaa :)









sharing is caring!!

Wednesday, July 25, 2012

i could'nt agree more.



absolutely true isnt it?





sharing is caring!!

Saturday, July 21, 2012

Paris i'm in love!! best wallpaper can be hung on the wall


do you love paris as i do??
i love eiffel tower ..one of my favorite places and dream on to be there..
i wish..one fine day...will go there..

such an eye-catching picture..oh i'm in love..

paris in blossom
i personally think its beyond perfect to stick this picture on the bedroom wall..
and i will do it for the sake of the appreciation of the place, i want to go for vacation one day..=)

ow wow..this is stunning and amazing picture..love it!!


don't you think by looking at the eiffel tower picture
will make u more happy??
it works on me u know,, so do u?



p/s: lagi tambah happy bila ada Buffered Earning dari Digi...Digi live zero and Digi Seribu Jam
thank u so much Nuffnag for your kindness.. silalah lekat lagi kat blog Pinkbubblegum Princess ok..=)




sharing is caring!!

Selamat berpuasa semua..dah beli Baju Kurung Raya?



hahaha title entry yang tak boleh blah!!...puasa pun belum start lagi dah buka crita soal baju kurung raya..kuikuikui...esok dah mula berpuasa, dah plan menu sahur pagi esok?? hmm mesti ramai yang dah terliur imagine makanan yang nak dimakan waktu berbuka atau moreh esok kan...jangan tipu tak baik tipu taw! :D

bila ingat esok puasa teringat kembali kenangan bersahur di kala budak dulu-dulu...adoi kelakar kalau ingat balik..susahnya nak bangun sahur ya Allah, dia jer yang tau hehe...

kalau rasa-rasa banyak masa lepas waktu bersahur and tunggu subuh, apa kata korang cube cuci-cuci mata kat kedai Baju Kurung Bermanik untuk Raya 2012, Iprincess Boutique ni...cantik-cantik collections baju kurung neh tau..Antaranya,, jum checkidauttt.....






Jum sila-silah support page ini k..

Baju Kurung Cotton Eksklusif dan Baju kurung Shiffon kain berkualiti..


Marilah mari semua... =)

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak
selamat berpuasa....








sharing is caring!!

Monday, July 16, 2012

Pelajar dibenar membawa handphone pada sesi persekolahan tahun depan : Biar betul?


Pelajar dibenarkan untuk membawa handphone pada sesi persekolahan tahun hadapan..Biar betul berita yang saya dengar di Berita Utama di TV3 jam 8 malam tadi. and ayu terpanggil untuk meng'highlight'kan perkara ini.. Yes, ada pro and kontra untuk sesuatu perkara bila dilaksanakan. memang penggunaan handphone bukan lagi suatu 'trend' tetapi lebih terarah kepada keperluan,  iaitu alat komunikasi yang paling senang bagi para ibu bapa yang sibuk untuk menghubungi anak-anak dan cara terbaik untuk memantau pergerakan anak-anak. 

Handphone boleh dibawa ke sekolah, rasanya perkara ini  perlu diteliti dengan lebih realistik...personally i think perkara ini akan buat pelajar sekolah semakin manja. mereka susah nak dikawal dan mungkin akan semakin leka dan liar. Memang senang bila orang luar cakap perlunya ada sekatan untuk penggunaan handphone di sekolah selagi tidak mengganggu perjalan proses pengajaran dan pembelajaran di sekolah, namun pelaksanaannya amat sukar. 

Berapa orang pelajar yang amat berdisiplin akan off handphone semasa belajar, dan ber'sms' sesama sendiri secara curi-curi sewaktu cikgu tengah mengajar di depan? well, remaja nak look cool they will do that..or even lagi teruk since handphone budak-budak sekarang semuanya canggih, boleh guna wi-fi, and zaman gila internet...nannti semua dok update status di Facebook and twitter "oit,, apalah cikgu Minah ni merepek sensorang, syok sendiri padahal satu haram pun aku tak paham..class is boring". Or even worse when ada yang bawak handphone penuh dengan video seks, padahal umur baru 14...untuk tunjuk ngan kawan punya pasal..don't you think it makes a bad impact to our society? hurm...its just my simple thoughts..


atau mungkinkah semua aktiviti dalam kelas akan dirakam, divideokan dan segala gelagat cikgu yang kelakar dan memalukan akan dilaporkan di internet?? wow...boleh popular cikgu-cikgu nanti..lol! jangan buat aksi sembarangan ya cikgu-cikgu..hehe


ohh habislah...terpaksa berjaga-jaga lah ayu tahun depan...tak boleh nak menonggeng banyak time tulis kat papan hitam, nanti glemer macam cikgu kat bawah ni!! aksi cikgu terlampau tu.. hehe..


oh ya, satu perkara yang ayu terfikir adalah kontra untuk pembenaran untuk pelajar membawa handphone akan adalah adanya kes kecurian handphone..habis, handphone yang budak-budak sekarang pakai kan canggih dan mahal-mahal...kawan jeles, habisla...kena 'baham'. 

and then...Cikgu jugalah yang bakal jadi inspektor  polis...cikgu lah jadi penyiasat, jadi hakim..habis, nak siasat siapa mencuri, nak menghakimi siapa salah?? betol tak betol tak..cikgu jugak khennn... hahhaa :D









sharing is caring!!

Friday, July 13, 2012

yet she still choose you.


there's high and low in lovey dovey story..well, life is full of temptations. it really depends on your heart. if you want it to really happen and ruin all the sacrifice you have done, and you both had all this while ; well its up to you. yes, there's sometimes you do need our own space. we tend to do navigating in finding the perfect one as we want the best,,who don't? you want more attractive, perfect body shape, romantic, caring, loving more than what we have in time. don't you realise you too are just normal? not perfect either. love is to complement each other. there are a lot more guys/ girls out there are flirting to your partner, yet they still choose you. Don't be a wicked asshole to never realize that. you'll be regret of losing someone who love you with all their heart and at the moment you realize it, you're just too late..sigh~




sharing is caring!!

Thursday, July 12, 2012

Comelnya Hijab Style ala Diana Amir [gambar]


Diana Amir sangat cantik mengenakan hijab..i love her hijab style..
sampai ramai yang buat tutorial hijab ala Diana Amir kat Youtube..
nak pakai camtu tak reti pulak nak belit-belit..alaa... =.=''

Diana Amir makin comel dan dikenali selepas mengenakan hijab

 Diana Amir yang lawa sesangat khann

cute sunggoh alahai...jelesh



cantiknya dia kan??
semoga Diana Amir dapat suami yang soleh dan hemsem macam Irma Hasmie jugak heee...


harap ayu diberi kekuatan untuk turut sama mengenakan hijab secara berterusan nanti.
InsyaAllah..doa-doakan yer..amiin...






sharing is caring!!

Tuesday, July 10, 2012

like me but i don't


feeling awkward when he stares at me. i have no-good-feeling-at-work when i know there's a someone likes me at workplace. it makes me feel really awkward. maybe sebab mulut saya ni peramah and i'm cheeky and talk sweet..orang salah faham. bukan sebab perempuan layan awak dengan baik cakap lembut and terus buat assumption that i like you. i feel awkward seeing u...even i don't dare to see u and will pretend that you are not there. kalau boleh i mengelak jumpa u.., still didnt get the point? huhu....i don't know how to explain..

my dad always said "Don't you ever play with someone's feeling" - huhu macamana cara terbaik nak cakap ah? i dont have any idea at all..it really awkward when u stares at me, and didnt talk any words..=.='' 


uh..do help



sharing is caring!!

Monday, July 9, 2012

Words describing u, lets find out!


ok tengok gambar the try to find any first three words u see in this photo..it describes you..


me: Beautiful, strong, cheerful! you dapat yang mana dear?? oh kamonnn.....let's share dun shy-shy cat =)  #ohmyEnglish :)

sharing is caring!!

Saturday, July 7, 2012

Gambar perkahwinan Irma Hasmie dan redza Syah yang sweet gila!!


indahnya seri pengantin dua merpati sejoli, Irma Hasmie dan Syah Redza dalam gambar di sekitar Majlis perkahwinanan mereka..sweet giloss!! i love how they've met each other..and in love..<3
Jodoh itu rahsia Allah S.W.T..Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik, bertemu ditempat yang baik..Semoga berkekalan hingga ke syurga.
love how the photographer capturing the moments, tone yang digunakan sungguh sweet, tenang dan mendamaikan..angle yang menarik..tabik spring tengok gambar Kahwin Irma Hasmie dan suami..rasa nak kawen jugak..tehee *gatal! Jom kita layan gambar dari the Kliker facebook page sebagai official photographer majlis resepsi perkahwinan Irma Hasmi dan Redza Syah Azmeer ni..

cincin kahwin ukiran nama tulisan jawi Irma dan Redza
yang nice gila..nama dalam tulisan jawi..boleh dapat idea cincin kahwin ni korang hehe.. =)

Redza Syah Azmeer dalam majlis akad nikah

Irma Hasmie dan redza Syah dengan rakan-rakan artis yang lain
Yatt Hamzah, Heliza Helmie, Diana Amir, Misha Omar -comel-comel!

sweet nya wajah Irma Hasmie yang tengah menunggu moment akad nikah.. =)

so sweeetttt..i like both of them sama cantik sama padan

hantaran dinar emas irma hasmie

dengan wang hantaran sebanyak 3 dinar emas..
Dinar emas sebagai hantaran kahwin..nice style kan.?

pasangan yang paling berseri, terpancar nur kasih sayang mereka yang suci dan ikhlas
semoga kekal ke akhir hayat..amiin

awww...you both cute to the max la Irma Hasmie!!

cantiknya dorang!

tak jemu mata nengok gambar sweet couple nih!

cool!! muka kembung cute Irma Hasmie!! 
Redza Syah tak pandai buat hihi
.
.
.
.
.
and the last but not least...hurm..i have save the best for last untuk you olls..
gambar yang i loveeeee banget is...
secocok, sweet, manis..aww i'm melting!!...
dimanakah kekasih halal ku?? hehe :p




credit to the great photographer The Kliker : 
oh sila like facebook dorang..nice capturing beautiful moments lah  i tell u!


p/s: suka tengok gambar kahwin irma hasmie dan redza Syah Azmeer..

memang rainbow after rain lah Irma..jangan menangis kerana musibah, sesungguhnya Allah S.W.T lebih tahu akan sesuatu dan menjanjikan yang terbaik untukmu..it's a worth of waiting Irma Hasmie..tak sangka jodohnya sekacak ini hehe... =)







sharing is caring!!